Comerç

Tal i com es desprén del seu caràcter com a capital de comarca, la funció comercial i de serveis de les Borges Blanques és molt important.

Per ratificar aquest fet només cal veure que hi ha més de cent comerços censats i en actiu, la qual cosa fa que tot i ser una població de 5313 habitants, les Borges s'ha convertit en una de les poblacions catalanes amb més ràtio de comerç per habitant.

La seva pluralitat comercial s'estén i alhora s'agrupa al llarg i ample del casc antic i cultural de la ciutat, convertint-lo en una zona de gran interès cultural i comercial.

Amb una tradició comercial de molts anys, el 80% del comerç s'aixopluga sota el paraigües actiu de l'Agrupació de Comerciants de les Borges Blanques, que amb plena inquietud pel poble i els seus clients organitza campanyes de fidelització i dos mercats anyals, de fort atractiu turístic: el Mercat de Sant Antoni i el Mercat de la Ganga.

D'altra banda comercialment cal destacar el mercat setmanal de la nostra ciutat, que se celebra cada dimarts des de 1342 a la Plaça Porxada i s'estén amb 61 parades, al llarg del Carrer de la Bassa, el Carrer del Carme i el Carrer Nou.

Amb tot això les Borges ha estat i és un nucli comercial important per a la comarca i els voltants, on la gent es desplaça per a conèixer i degustar elements artesanals únics com ara el pa de ronyó, els reganyats o els embotits, que juntament amb l'oli converteixen la zona en un nucli gastronòmic interessant de conèixer.

Consulta també la pàgina web dels comerciants de les Borges a: http://comerciantsborges.cat/