Parc de la Font Vella

A 2 km trobem la Font Vella, a la vora de l'Ermita de Sant Cristòfol, un indret frescal que està envoltat d'arbres i que acull un berenador d'excursionistes i un terreny d'acampada.

  • L'ermita de Sant Cristòfol és un edifici contemporani, de l'any 52, d'una nau ovalada. L'interior del temple és precedit per una imatge del sant i ornamentat amb pintures al·legòriques i protegit per una reixa exterior de ferro colat.
  • L'entorn de l'edifici és ocupat per una avinguda de plataners (Platanus hybrida) a sota els quals s'hi situen alguns bancs i taules que la converteixen en un espai de lleure per a locals i forasters. A la meitat del recinte trobem un seguit de focs que donen servei als molts borgencs i garriguencs que aprofiten la bellesa de l'entorn per a fer-hi trobades de diversos tipus.
  • La ubicació de l'ermita s'explica, segurament, per l'existència precedent de la font Vella, deu natural molt antiga que bastia tota la població i que encara raja regularment, malgrat que l'aigua avui en dia no és potable. La font, que dóna nom a l'espai, constitueix un frontal de pedra situat un metre per sota la rasant i format per pedres treballades.
  • El cap de setmana més proper al dia 10 de juliol, dia del patró, se celebra anualment l'Aplec que organitza l'Associació d'Amics de la Fontvella amb el patrocini de l'Ajuntament de la Ciutat; ambdós entitats col·laboren en el manteniment de l'entorn.
  • En el Ple de l'Ajuntament de la Ciutat de 27 de juny de 2002 es va declarar l'ermita i l'entorn Bé Cultural d'Interès Local; aquest any se celebrà el 50 aniversari de la construcció de l'ermita.
Parc de la Font Vella