Nuria Palau i Minguella
-
Núria Palau

Sóc la Núria Palau i Minguella i vaig néixer l’any 1966 a les Borges Blanques, estic casada amb el Raül i sóc mare de dos fills, la Sonia i l’Ivan.

Tinc formació administrativa i habilitats directives, i he treballat d’encarregada d’una gran superfície comercial de les Borges. La meva trajectòria política va arrencar l’any 2011, quan vaig ser escollida regidora i primera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de les Borges, un càrrec que vaig revalidar a les eleccions del 2015 i que vaig tornar a ratificar a les del 2019.

Em considero una enamorada del parc del Terrall, el gran centre neuràlgic de les Borges, i sempre he gaudit de bones estones des de qualsevol racó d’aquest espai que aplega borgenques i borgencs de totes les edats. El Terrall em permet estar en contacte amb les veïnes i veïns, conèixer el seu dia a dia, aprendre amb les seves històries i, a la vegada, ser a la vora de les persones que tinguin qualsevol necessitat. També és una de les principals zones d’esbarjo per a les nostres petites i petits, el futur de les Borges, i em resulta del tot agradable que les rialles de les nenes i els nens es barregin amb els sons de la natura i dels animals en aquest espai privilegiat del poble.

Quan busco tranquil·litat, acostumo a passejar per la banqueta del canal, i algunes de les decisions que es prenen al consistori són fruit d’una profunda reflexió des d’aquest espai rodejat de natura que proporciona una ambientació al ritme de l’aigua que passa pel canal. M’agrada gaudir de la banqueta especialment a l’estiu, ja que és un lloc ideal per passejar i desconnectar amb un bon llibre entre les mans. Igualment, sempre que tinc l’ocasió, visito la serra dels Bessons, i gaudeixo de les impressionants vistes de l’skyline de les Borges.

Els qui em coneixen diuen que soc una persona molt familiar, i els caps de setmana, sempre que les obligacions m’ho permeten, gaudeixo de les sortides familiars que em permeten estar en contacte amb la natura i conèixer les joies culturals, patrimonials i naturals que tenim al nostre territori. Els diumenges, no poden faltar les barbacoes a la torre que s’allarguen fins a mitja tarda i que acostumo a compartir amb els fills i els padrins. Tot plegat, m’ajuda a carregar piles per tornar dilluns al consistori a continuar treballant per fer de les Borges un lloc encara millor en el qual viure.